Rakentajien ranta

Osastollamme on mökki Sumsajärven rannalla Sotkamossa, Aholammentiellä. Paikka on nimeltään Rakentajien ranta. Matkaa mökille on noin 20 kilometriä Sotkamon keskustasta. Mökkiä voivat vuokrata vain Rakennusliiton jäsenet.

HUOM! Mökin vuokranneen jäsenen on oltava itse läsnä mökillä, eli jäsen ei voi vuokrata mökkiä pelkästään esim. sukulaisilleen tai muille ulkopuolisille.

AJO-OHJE (kartat)

Mökissä on kaksi makuuhuonetta ja tupa. Mökki lämpiää sähköpattereilla, ilmalämpöpumpulla ja tuvassa olevalla takalla. Mökissä on sähköliesi, jääkaappi, mikroaaltouuni, televisio, kahvinkeitin ja leivänpaahdin sekä astioita ruuanvalmistukseen ja syömiseen. Molemmissa makuuhuoneissa on kaksi yhden hengen sänkyä ja lisäksi tuvan puolella on vuodesohva. Varattava mukaan omat liinavaatteet tai makuupussit.

Mökkissä ei ole juoksevaa vettä vaan astioiden pesuveden voi hakea saunarakennuksesta, johon tulee kesällä juokseva kylmä vesi kaivosta. Kaivovesi sopii peseytymiseen ja astioiden pesuun, mutta sitä ei suositella juotavaksi, joten juomavesi kannattaa tuoda mukanaan esim. muovikanisterissa. Talvella pesuvedet saa järvestä.

Mökin välittömässä läheisyydessä rannassa on erillinen saunarakennus, jossa on sauna, pukuhuone ja halkoliiteri. Kesällä saunaan tulee juokseva kylmä vesi kaivosta, talvella vesi on haettava järvestä. Saunassa on puulämmitteinen kiuas ja muuripata.

Syksyllä 2017 rakennettu grillikota nyt myös käytössä.

Rannassa on myös laituri sekä soutuvene, joka on mökin asukkaiden käytössä. Pelastusliivit tuotava itse mukana.

Tontilla lisäksi puucee.

Mökkiä vuokrataan vain Rakennusliiton jäsenille. Mökistä voi tehdä yhden varauksen kerrallaan ja enintään  1viikoksi kerrallaan, varauksia otetaan vastaan vain kuluvana vuonna,eli ei seuraaville vuosille.Mökkiä varatessa tulee varaajan ilmoittaa Rakennusliiton jäsennumeronsa sekä sen osaston numero, johon varaaja kuuluu.

HUOM! Mökin vuokranneen jäsenen on oltava itse läsnä mökillä, eli jäsen ei voi vuokrata mökkiä pelkästään esim. sukulaisilleen tai muille ulkopuolisille.

Mökin hinta on liiton jäsenille 50 €/vrk , 100€/viikonloppu (pe-su) tai 300€/viikko. Kainuun osasto 008:n jäsenille mökin hinta on 30 €/vrk.

Maksu tulee suorittaa tilille etukäteen, mökin avaimet saa maksukuittia vastaan. Merkitse maksun saajaksi Rakennusliiton osasto n:o 008 ry ja tilinro on FI17 5436 0920 0871 89.

Jos mökki jätetään siivoamatta, lähetetään vuokraajalle 100 € siivouslasku. Jos mökki on mennessäsi siivoamatta edellisen vuokraajan jäljiltä, ota yhteys mökki-isäntään.Ilmoitathan myös jos havaitset mökillä puutteita tai epäkohtia.

Mökki-isännän tehtäviä hoitaa Timo Oikarinen, häneltä voi tiedustella lisätietoja mökistä, ajo-ohjeita, sekä mökin varaustilannetta puhelimitse numerosta 0400 383911. Huom! Jos numero ei vastaa jätä viesti vastaajaan tai lähetä tekstiviesti,otan yhteyttä mahdollisimman pian. T.Timo Oikarinen